دوره 14، شماره 4 - ( زمستان 1385 1385 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 63-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (10281 مشاهده)
مقدمه : تغییر ابعادی الگوهای آکریلی در طی مراحل لابراتوری جهت تبدیل به ریختگی (Casting) فرآیندی است که عواقب کلینیکی متعددی به دنبال دارد. عدم نشستن post ریختگی، نداشتن گیر(Retention) ، عدم تطابق وریزنشت مشکلاتی هستند که با تغییر ابعاد الگوها ، قابل پیش بینی می باشند. بنابراین مطالعه روی عوامل و فاکتورهایی که این تغییر ابعاد را به حداقل برساند ضروری است. در تحقیق حاضر، تأثیر کاربرد نسبت های مختلف Silica-sol و آب مقطر خالص بر روی ثبات اعدادی casting مطالعه شده است. روش بررسی: این تحقیق به روش تجربی (Experimental) انجام شده است. 30 نمونه از الگوهای آکریلی (آکریل Duralay ) با ابعاد تقریباً مشابه تهیه گردید و در 5 گروه مختلف به تعداد مساوی مورد بررسی قرار گرفت. در گروه اول ، آب مقطر خالص، در گروه دوم، سیلیکا سل خالص در گروه های سوم ، چهارم و پنجم به ترتیب نسبت های از سیلیکا سل و آب مقطر بررسی شد. نمونه های آکریلی در 3 ناحیه طول ، قطر کرونالی و قطر اپیکالی با دستگاه دیجیتالی Extensiometerبا دقت 10 میکرون اندازه گیری شدند. همین عمل در مورد post های ریختگی تکرار شد . نتایج : میانگین تغییرات طول post ریختگی نسبت به الگوی آکریلی با کاربرد سیلیکا سل خالص، نسبت سیلیکا سل و آب مقطر و همچنین نسبت های از سیلیکا سل و آب مقطر ناچیز است و از لحاظ آماری معنی دار نمی باشد. 1- میانگین تغییرات قطر کرونالی post ریختگی نسبت به الگوی آکریلی با کاربرد نسبت های از سیلیکا سل و آب مقطر ناچیز است و از لحاظ آماری معنی دار نیست ولی در سایر گروه ها معنی دار می باشد. 2- میانگین تغییرات قطر اپیکالی post ریختگی نسبت به الگوی آکریلی تنها در کاربرد آب مقطر خالص مشهود و در بقیه گروه ها ناچیز است. نتیجه گیری: با توجه به اینکه کمترین میزان تغییر ابعاد در نسبتهای از سیلیکاسل وآب مقطر مشاهده می شود، برای ایجاد حداکثر تطابق و کاهش میزان Micro leakage استفاده از این نسبتها خصوصاً در ساخت کراون ها و بریج ها توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: پست، ثبات ابعادی، سیلیکا سل و آب
متن کامل [PDF 407 kb]   (2254 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/10/20 | انتشار: 1385/10/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.