Golestan M, Akhavan Karbasi S, Sadr-Bafghi M, Mirnaseri F, Eslami Z, Fallah R, et al . Prevalence of Zinc Deficiency by “ Zinc Taste Test” in Pre School Children in Yazd.. JSSU 2004; 12 (3) :22-29
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1245-fa.html
گلستان مطهره، اخوانکرباسی صدیقه، صدربافقی مهدخت، میرناصری فهیمه السادات، اسلامی ضیاء، فلاح راضیه، و همکاران.. فراوانی کمبود روی در کودکان پیش دبستانی شهر یزد بهوسیله تست چشایی روی . مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1383; 12 (3) :22-29
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1245-fa.html
چکیده: (15097 مشاهده)
مـقدمه : کمبود روی یکی از مشکلات بهداشت عمومی در بسیاری از جوامع به خصوص در کودکان ( که در سن جهش رشد هستند) میباشد. کمبود روی باعث اختلال رشد، تأخیر بلوغ جنسی، اختلالات رفتاری و ایمنی نقص حس چشایی و بویایی، اکرودرماتیت و افزایش ابتلا به عفونتهای تنفسی و گوارشی میشود. روش بررسی : یکی از راههای بررسی کمبود روی، انجام تست چشایی روی ( Zinc Taste Test) با استفاده از محلول سولفات روی 1/0 درصد میباشد. برای بررسی کمبود روی در کودکان پیش دبستانی یزد از این تست استفاده شد و نتایج آن با وزن و قد و خصوصیات دموگرافیک این کودکان مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور400 نفر از کودکان پیش دبستانی به روش نمونهگیری چند مرحلهای انتخاب شدند در این بررسی خوب بودن مزه محلول سولفات روی 1/0 درصد بهعنوان تست چشایی مختل (کمبود روی ) و بدمزه بودن آن بهعنوان طبیعی بودن سطح روی در نظر گرفته شد. نتایج : بر اساس تست چشایی روی 9/73 درصد کودکان مورد بررسی کمبود روی داشتند که 6/77 درصد دختران و 7/69 درصد پسران را شامل میشد .اگرچه کمبود روی با وزن و قد کودکان ارتباط معنیداری نداشت اما در کودکانی که از نظر وزن و قد زیر صدک پنجم بودند کمبود روی شیوع بیشتری داشت. نتیجه گیری: کمبود روی با بررسی تست چشایی در کودکان پیش دبستانی یزد حدود 70 درصد بود و بین کمبود روی و متغیرهای رشد و ویژگیهای دموگرافیک کودکان رابطه معنیداری مشاهده نشد ولی با توجه به شیوع بالای کمبود روی با روش تست چشایی پیشنهاد میشود اندازهگیری روی با روشهای دقیقتر مانند :روی گلبول سفید، گلبول قرمز و پلاکت همزمان با تست چشایی روی انجام شود و در صورت همبستگی قوی بین آنها به علت ارزان بودن تست چشایی برای بررسی وضعیت روی بدن در سنین مختلف از این روش استفاده شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/9/15 | انتشار: 1383/7/24