Zare M, Abedi K, Halvani G, Barkhordari A, Aminipour M. Prevalence of Job Stress among Staff of the Ports and Sailing Corporation of Hormozgan and its Relation to Non Fatal Accidents. JSSU 2009; 17 (3) :142-148
URL:
http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-123-fa.html
زارع محسن، عابدی کمال الدین، حلوانی غلامحسین، برخورداری ابوالفضل، امینی پور محمدرضا. بررسی استرسهای شغلی در کارگران سازمان بنادر و کشتیرانی استان هرمزگان و ارتباط آن با حوادث غیر مرگبار رخ داده. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1388; 17 (3) :142-148
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-123-fa.html
چکیده: (9220 مشاهده)
مقدمه: بررسی استرسهای کاری در افرادی که دچار حوادث غیرمرگبار شدهاند میتواند در بیان علل وقوع حوادث در محیطهای کار مؤثر باشد. هدف از این مطالعه سنجش عوامل ایجاد کننده استرس و شدت این عوامل در کارگران سازمان بنادر وکشتیرانی استان هرمزگان و ارتباط آن با بروز حوادث و صدمات میباشد.
روش بررسی: این مطالعه از نوع مقطعی بوده که به صورت مورد- شاهدی انجام گرفته است. جمعیت مورد مطالعه را 320 نفر از کارگران سازمان بنادر و کشتیرانی استان هرمزگان تشکیل دادند. هر کدام از افراد جامعه مورد پژوهش 3 پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، تعیین منابع استرس زا و واکنش در برابر استرس شغلی را تکمیل نمودند. برای انجام آزمون آماری از آزمونهای T-Test و کای اسکوئر استفاده گردید.
نتایج: میانگین امتیاز به دست آمده از دو پرسشنامه منابع استرس و واکنش در برابر استرس برای کل افراد مورد مطالعه به ترتیب 9/88 و 1/16 بود. در این مطالعه مشخص گردید که در 78% از افراد حادثه دیده امتیاز پرسشنامه منابع استرس بالاتر از میانه بوده در حالیکه فقط 34% از افراد بدون حادثه امتیاز بالاتر از میانه را نشان دادند که شانس نسبی افراد حادثه دیده در مورد منابع استرس 48/6 به دست آمد.
نتیجهگیری: همانطور که از نتایج این مطالعه بر میآید اثر استرس بر روی ایجاد حوادث غیرمرگبار معقول به نظر رسیده و با توجه به بروز بسیار بالای حوادث داشتن یک مدیریت کنترل استرس در محیط کار میتواند بسیار مؤثر باشد.
واژههای کلیدی: استرس شغلی، حوادث، بنادر، منابع استرسزا، واکنش در برابر استرس
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/6/31 | انتشار: 1388/4/24