معلمی صدیقه، رقیبی مهوش، سالاری درگی زهره. مقایسه هوش معنوی و سلامت روان در افراد معتاد و غیر معتاد. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1389; 18 (3) :234-242
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-1097-fa.html
چکیده: (21922 مشاهده)
مقدمه: سوء مصرف مواد پدیده ای مزمن است که آسیب های فراوان جسمی، روانی، اجتماعی، خانوادگی و اقتصادی را به دنبال دارد، به طوری که شخص مبتلا را دچار افت جدی در کنش های فردی و اجتماعی می کند. هدف از این مقایسه هوش معنوی و سلامت روانی در افراد معتاد و غیر معتاد و بررسی رابطه ی این دو متغیر در دوگروه است.
روش بررسی: نمونه ها شامل 80 نفر معتاد به مواد مخدر و 80 نفر افراد غیر معتاد بودند که افراد معتاد به شیوه نمونه گیری در دسترس از مراکز درمان و بازتوانی دولتی و غیر دولتی شهر زاهدان انتخاب شدند. افراد غیرمعتاد نیز به صورت نمونه گیری در دسترس از لحاظ سن و جنس با افراد معتاد یکسان انتخاب شدند. آنگاه آزمودنی ها پرسشنامه ی خود گزارشی هوش معنوی و فرم 28 سئوالی پرسشنامه ی سلامت عمومی گلدبرگ (1979)را تکمیل کردند، سپس و داده ها با آزمون آماری همبستگی پیرسون وt مستقل تحلیل شد.
نتایج: یافته ها نشان داد بین نمره های هوش معنوی و سلامت روان معتادان و غیر معتادان تفاوت معناداری وجود دارد به طوری که معتادان به مواد مخدر از هوش معنوی و سلامت روانی پایین تری نسبت به گروه عادی برخوردار بودند. همچنین در هر دو گروه بین هوش معنوی و سلامت روان همبستگی معنادار مشاهده شد.
نتیجه گیری:. سوء مصرف مواد سلامت جسمانی و روانی افراد را به خطر می اندازد، افراد با هوش معنوی پایین به احتمال بیشتری دچار سوء مصرف می شوند . این احتمال وجود دارد که بتوانیم با پرورش هوش معنوی افراد، از مبتلا شدن آنها به این معضل جلوگیری کنیم.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1389/5/4 | انتشار: 1389/5/24