نوری شادکام محمود، نقیبی فرد فاطمه، مستغاثی مهرداد. تأثیر پروبیوتیک خوراکی در پیشگیری از انتروکولیت نکروزان در نوزادان نارس. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (3) :2032-2039
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3047-fa.html
چکیده: (7111 مشاهده)
مقدمه: انتروکولیت نکروزان (NEC) از علل شایع مرگ و میر نوزادان پره ماچور است. پره ماچوریتی و کلونیزاسیون غیرطبیعی باکتریها نقش اصلی را در ایجاد NEC بازی میکند. مطالعات نشان داده است که تجویز پروبیوتیکها خطر NEC و مرگ و میر را در نوزادان نارس کاهش میدهد. این مطالعه برای تعیین تأثیر پروبیوتیک در پیشگیری از انتروکولیت نوزادان نارس با وزن 1000 تا 2500 گرم با یک داروی ایرانی که مطالعه مشابهی بر روی آن صورت نگرفته است، انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه یک کارآزمایی بالینی بود که به صورت تصادفی ساده و دوسوکور انجام شد. 49 نوزاد نارس با سن حاملگی کمتر از 36 هفته و وزن هنگام تولد 2500-1000 گرم بررسی شدند. نوزادان به صورت تصادفی در یکی از گروههای درمان یا کنترل وارد شدند. در گروه درمان، پروبیوتیک خوراکی تجویز گردید و در گروه کنترل، محلول نرمال سالین تجویز شد. در پایان مطالعه، زمان رسیدن به تغذیه کامل خوراکی، مدت زمان بستری، وزن زمان ترخیص، بروز و شدت NEC و میزان مرگ و میر بررسی شد.
نتایج: تفاوت آماری معنیداری از نظر علت بستری بین 2 گروه دریافتکننده پروبیوتیک و پلاسبو وجود نداشت. میانگین زمان رسیدن به تغذیه کامل خوراکی در گروه دریافتکننده پرو بیوتیک کمتر از گروه دریافتکننده پلاسبو بود که این اختلاف معنیدار بود. میانگین زمان بستری در گروه دریافتکننده پروبیوتیک کمتر از گروه دریافتکننده پلاسبو بود که اختلاف معنیدار بود. در گروه دریافتکننده پرو بیوتیک، 20% به NEC مبتلا شدند و در گروه دریافتکننده پلاسبو، 7/66% به NEC مبتلا شدند که این اختلاف نیز معنیدار بود.
نتیجهگیری: پرو بیوتیکها در نوزادان نارس از ابتلا به انتروکولیت نکروزان پیشگیری کرده و زمان رسیدن به تغذیه کامل خوراکی و زمان بستری را هم کوتاه میکنند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
اطفال دریافت: 1393/10/12 | پذیرش: 1393/12/18 | انتشار: 1394/3/17