دوره 28، شماره 4 - ( تیر 1399 )                   جلد 28 شماره 4 صفحات 2563-2547 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (2164 مشاهده)
مقدمه: پانسمان‌ها علاوه بر نقش محافظتی، موجب پیشگیری از عفونت و کمک به فرآیند التیام زخم می­ شوند. در این تحقیق، تاثیر بهینه ­سازی خواص پارچه بی ­بافت سوزن­ زنی کالندر شده به‌کمک مواد تکمیلی همچون عسل، آلوئه­ ورا، کیتوسان و نانو نیترات نقره، جهت استفاده در پانسمان زخم بررسی شده است.
روش بررسی: ابتدا نمونه پارچه ­های پلی­ استر بی­ بافت سوزن ­زنی، کالندر گردید و با توجه به‌ویژگی­ های فیزیکی مورد انتظار برای مصرف پانسمان، از جمله میزان چروک پذیری، نفوذپذیری هوا و...، نمونه بهینه اولیه از پارچه­های بی‌بافت انتخاب گردید. سپس با بهره‌گیری از مواد مورد اشاره، عملیات تکمیل ضدباکتری بر روی پارچه­ بهینه اولیه صورت گرفت. در ادامه، علاوه بر انجام تست سمیت سلولی و ضدباکتری با استفاده از باکتری­های استافیلوکوکوس­اورئوس و اشریشیاکولی، مجدداً آزمون­های فیزیکی قبلی بر روی نمونه‌های تکمیل شده انجام و نهایتاً نمونه بهینه پیشنهادی انتخاب گردید.
نتایج: نتایج نشان داد که نمونه پارچه بی­ بافت بهینه شده با ترکیبی از چهار محلول نانو نیترات نقره 1%، آلوئه ورا 20%، عسل7% و کیتوسان1%، در مقایسه با سایر نمونه ­های مورد بررسی، خواص مناسب­ تری را از خود نشان می­ دهد. ضمناً آزمایشات مرتبط، هیچ‌گونه سمیت و حساسیت سلولی را برای محلول­ ها و نمونه ­های بهینه شده نشان نداد. هم چنین، نتایج حاصل از انجام آزمایش طیف سنج مادون قرمز نیز نشان دهنده ایجاد ارتعاشات کششی هیدروکسیل در عدد موجی 3200-3400 می­ باشد.
نتیجه‌گیری: نمونه پارچه بی­ بافت سوزن­ زنی کالندر شده که به‌کمک ترکیب چهار محلول پیشنهادی، از حیث سمیت سلولی و ضدباکتری بهینه‌سازی شده است، خواص مورد نظر پانسمان زخم را دارا می ­باشد.
متن کامل [PDF 1195 kb]   (823 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2547 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1398/5/5 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار: 1399/4/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.