دوره 26، شماره 10 - ( دی 1397 )                   جلد 26 شماره 10 صفحات 856-845 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (3353 مشاهده)
مقدمه: هدف گیری فاکتور رشد اندوتلیالی عروقی VEGF)) به عنوان یک هدف درمانی در تومور های جامد و به خصوص سرطان پستان می باشد. به دلیل عدم ایجاد عوارض جانبی در سلول های سالم، استفاده از داروهای حاوی ترکیبات طبیعی در درمان سرطان در حال افزایش می باشد. کروسین به عنوان ماده موثر زعفران نشان داده که اثرات بیولوژیکی مختلفی در انواع بدخیمی ها دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر کروسین بر مهار رشد، القاء آپوپتوز و الگوی بیان ژن VEGF در رده سلول سرطان پستان MCF-7 می باشد .
روش بررسی: در این مطالعه مداخله ای، اثر کروسین در القاء مرگ سلولی در غلظت های مختلف از 0 تا 8 میلی گرم بر میلی لیتر در زمان های 24 تا 48 ساعت به کمک تست رنگ سنجی MTT انجام شد. رنگ آمیزی  Annexin V/PI و متود realtime-PCR به ترتیب برای بررسی نوع مرگ سلولی و ارزیابی الگوی بیان ژن VEGF به کار گرفته شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS V.16 و آزمون غیر پارامتریک ANOVA استفاده شد و مقادیر 05/0p<  معنی دار در نظر گرفته شد.
نتایج: سلول های MCF-7 تیمار شده با کروسین در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی‌داری در رشد و تکثیر در زمان 24 و 48 ساعت دریک روند وابسته به دوز و زمان نشان دادند. خروجی دستگاه فلوسایتومتری نشان از افزایش درصد سلول‌های آپوپتوتیک مطابق با افزایش غلظت کروسین داشت. هم چنین کاهش بیان ژن VEGF در یک الگوی وابسته به زمان در سلول‌های تیمار شده مشاهده شد (05/0p< ).
نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد که کروسین باعث القاء آپوپتوز وابسته به زمان و در عین حال کاهش بیان ژن VEGF در سلول‌های MCF-7 می‌شود. مطالعات بیشتری برای پی بردن به کارایی قطعی کروسین به عنوان یک داروی ضد سرطان در درمان سرطان پستان ضروری می‌باشد.
متن کامل [PDF 401 kb]   (944 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1397/6/23 | پذیرش: 1397/8/26 | انتشار: 1397/12/8

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.