دوره 27، شماره 5 - ( مرداد 1398 )                   جلد 27 شماره 5 صفحات 1590-1584 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (2888 مشاهده)
مقدمه: بازسازی ماهیانه بافت اندومتر رحم انسانی، تحت تأثیر تغییرات هورمونی، تایید‌کننده وجود جمعیتی از سلول­ها در لایه قاعده‌ای اندومتر می­باشند که رحم را جهت لانه­گزینی مناسب، آماده می­کنند. این جمعیت سلولی تحت عنوان سلول­های بنیادی/ استرومایی شناخته شده­اند. مطالعه حاضر با هدف جداسازی بافت اندومتر رحم انسان جهت کشت سلول­های بنیادی/ استرومایی مزانشیمی در محیط آزمایشگاهی انجام پذیرفت.
روش بررسی: در این مطالعه، بخشی از بافت رحم، از بیوپسی یک بیمار که به مرکز تحقیقاتی درمانی ناباروری پژوهشکده علوم تولید‌مثل یزد مراجعه کرده بودند، پس از کسب رضایت­نامه جداسازی شده و به مرکز تحقیقات بیولوژی سلول­های بنیادی انتقال یافت. تکه­های بافت رحم پس از مجاورت با آنزیم، روز بعد شستشو داده شد و سلول­های جداسازی شده کشت داده شدند.
نتایج: سلول­های بافت اندومتر رحم انسانی بعد از قرارگیری در معرض آنزیم به‌‌صورت مکانیکی جداسازی شده و در شرایط آزمایشگاهی کشت داده شدند. سلول­های حاصل از لحاظ مورفوفنوتیپی مورد بررسی قرار گرفتند که شباهت بسیار زیادی با سلول­های بنیادی/ استرومایی مزانشیمی داشتند.
نتیجه‌گیری: نتایج این کار، مطالعات قبلی جداسازی و کشت سلول­های بنیادی/ استرومایی مزانشیمی را تایید می­کند. بافت اندومتر بخشی از رحم می­باشد که منبع سلول­های بنیادی/ استرومایی مزانشیمی با توانایی خود نوزایی و تمایز تحت تأثیر سیکل ماهیانه در طول زندگی طبیعی خانم­ها است. در این راستا، از این سلول­ها می­توان در آینده به‌عنوان روشی نوین در پزشکی بازساختی و درمان بیماران نابارور، از جمله سقط مکرر و حل مشکلات رحم اجاره­ای استفاده نمود.
 
 
متن کامل [PDF 873 kb]   (650 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زنان و زایمان
دریافت: 1397/5/15 | پذیرش: 1397/7/21 | انتشار: 1398/7/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.