دوره 26، شماره 4 - ( تیر 1397 )                   جلد 26 شماره 4 صفحات 329-319 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (3443 مشاهده)

مقدمه : گیاه استویا ربادیانا، اخیرا به عنوان یک عامل آنتی اکسیدانت، ضدالتهاب و ضدمیکروب شناخته شده است. در مطالعه حاضر، خصوصیات حفاطت کبدی و ضد دیابتی عصاره آبی بخش شیرین گیاه استویا ربادیانا ارزیابی شده است.

روش بررسی: دیابت با دوز mg/kg  60 استرپتوزوسین به صورت داخل صفاقی در 35 موش سوری نر بالغ القاء شد و موش ها به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند. گروه های کنترل منفی و کنترل مثبت (دیابتی تیمار نشده) نرمال سالین و گروه های تیمار به ترتیبmg/kg  5/0 گلی بنکلامید و g/kgµ200 و g/kgµ  400 عصاره آبی استویا ربادیانا را به مدت  15 روز دریافت کردند. در روز پایانی، سطوح سرمی گلوکز خون و آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) اندازه گیری شد. حجم تام کبد، سینوزوئیدها، هپاتوسیت ها، سیاهرگ مرکزی، سیاهرگ باب، انشعابات سرخرگ کبدی و مجاری صفراوی در مقاطع بافتی تخمین زده شد.

نتایج: سطوح گلوکز خون و آنزیم های ALT و ALP در گروه های تیمار شده با عصاره آبی استویا ربادیانا نسبت به گروه کنترل مثبت کاهش معنی داری داشت (05/0> P). حجم کبد، هپاتوسیت ها، سینوزوئیدها، سیاهرگ مرکزی و سرخرگ کبدی پس از درمان با دوز بالای عصاره استویا ربادیانا نسبت به گروه کنترل مثبت کاهش معنادار داشت (05/0> P). 

نتیجه گیری: عصاره آبی بخش شیرین گیاه استویا ربادیانا می تواند سطح قند خون و آنزیم های کبدی را تنظیم نموده و از تخریب بافت کبد در موش های سوری دیابتی پیشگیری نماید.

متن کامل [PDF 1057 kb]   (1465 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماکولوژی
دریافت: 1396/3/17 | پذیرش: 1396/6/25 | انتشار: 1397/6/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.