دوره 26، شماره 8 - ( آبان 1397 )                   جلد 26 شماره 8 صفحات 662-670 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


چکیده:   (381 مشاهده)
مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی تاثیر پیش گیرانه یک دوره مصرف ویتامین D بر سطح کلوتو در مغز رت­های ماده مبتلا به آنسفالومیلیت خود ایمن تجربی بود.
روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی تجربی، 25رت­های ماده نژاد لوئیز، بعد از 2 هفته آشنایی با محیط جدید، به 5 گروه: 1-کنترل سالم، 2-کنترل ام­اس، 3- حلال، 4- مکمل سالم، 5- مکمل ام­اس، تقسیم شدند. گروه مکمل به مدت 2 هفته، 2 نانوگرم ویتامین D در2/0 میلی­لیتر روغن کنجد، یک روز در میان به صورت درون صفاقی دریافت کردند. به منظور القاء EAE، به هر حیوان میزان 4/0 میلی لیتر از محلول ترکیبی نخاع خوکچه هندی و ادجوانت به نسبت برابر، تزریق شد. تجزیه و تحلیل داده­های سطح کلوتو با استفاده از آزمونone way ANOVA  و آزمون تعقیبی Tukey و برای بررسی تغییرات وزن گروه­های تحقیق از آزمون ناپارامتری من­ویتنی در سطح معنی­داری پنج درصد استفاده شد. سطح کلوتو به روش الایزا اندازه­گیری شد.
نتایج: بین سطح کلوتو بافت مغز گروه کنترل ام­اس در مقایسه با گروه کنترل سالم تفاوت معناداری وجود داشت (0001/0P=). سطح کلوتو بافت مغز گروه مکمل ام­اس در مقایسه با گروه کنترل ام اس افزایش معناداری نشان داد (0001/0P=). هم چنین وزن گروه ویتامین  Dمبتلا به EAE بیشتر از گروه کنترل ام اس بود (006/0P=).
نتیجه‌گیری: پیش­درمان با استفاده از مکمل ویتامین D توانست باعث افزایش سطح کلوتو بافت مغز شود واحتمالامی­تواند نقش محافظتی روی سطح کلوتو بافت مغز در برابر EAE داشته باشد.
متن کامل [PDF 972 kb]   (179 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای مغز و اعصاب
دریافت: ۱۳۹۶/۱/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۲ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۴