دوره 25، شماره 8 - ( آبان 1396 )                   جلد 25 شماره 8 صفحات 669-658 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5185 مشاهده)
مقدمه: ماکروجلبک های دریایی در داروسازی، پزشکی، صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استفاده می­شوند. ترکیبات زیستی فعال موجود در جلبک‌ها دارای اثرات گسترده ضدباکتریایی، ضدتومور، ضدقارچ، آنتی‌اکسیدان و ضدسرطان هستند. در تحقیق حاضر، خواص آنتی‌اکسیدان عصاره‌های آلی جلبک دریایی Cystoseira trinodis جمع‌آوری ‌شده از خلیج چابهار مورد بررسی قرار گرفت
روش بررسی: در این مطالعه تجربی عصاره‌های متانولی، کلروفرمی، اتیل استاتی و ان- هگزانی جلبک دریایی Cystoseira trinodis تهیه گردید. به‌ منظور بررسی خواص آنتی‌اکسیدان عصاره‌های جلبکی از روش مهار رادیکال آزاد DPPH، فعالیت کلاته‌کنندگی یون آهن و فعالیت احیاء‌کنندگی استفاده شد. در این مطالعه از One Way ANOVA جهت بررسی داده‌ها و آزمون Tukey برای مقایسه میانگین‌ها با نرم‌افزار Graphpad-Prism 6 استفاده شد.
نتایج: نتایج حاصل از بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدان جلبک‌ها نشان داد که بیشترین ظرفیت آنتی‌اکسیدان بر اساس آزمون DPPH برای جلبک Cystoseira trinodis به ترتیب مربوط به عصاره اتیل استاتی (96/4±92% مهار)، در آزمون فعالیت کلاته‌کنندگی یون آهن مربوط به عصاره اتیل استاتی با 31/0 ± 92/60% فعالیت و در آزمون فعالیت احیاء کنندگی مربوط به عصاره کلروفرمی با میزان جذب 03/0±885/0 در غلظت mg/ml1 بود.
نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که عصاره‌های مختلف جلبک Cystoseira trinodis دارای توان آنتی‌اکسیدانی و با درجه‌های متفاوتی می‌باشند و می‌توان از این ترکیبات به عنوان یک ابزار درمانی مؤثر استفاده نمود. این امر نیاز به تحقیقات بیشتر و خالص‌سازی و استخراج ترکیبات تشکیل دهنده عصاره جهت شناسایی مؤثرترین ترکیب این جلبک را دارد.
متن کامل [PDF 1395 kb]   (2700 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر
دریافت: 1395/10/16 | پذیرش: 1396/2/30 | انتشار: 1396/9/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.