دوره 24، شماره 9 - ( آذر 1395 )                   جلد 24 شماره 9 صفحات 724-735 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdolrezaie A, Nayeri H, Naderi G. Effect of Flavonoid Compounds Sumac (Rhus Coriaria L) Extract by Gel Filtration on the Oxidation Serum LDL. JSSU. 2016; 24 (9) :724-735
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3721-fa.html
عبدالرضایی عالیه، نیری هاشم، نادری غلامعلی. تأثیر ترکیبات فلاونوئیدی حاصل از کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون عصاره گیاه سماق(Rhus coriaria L) بر اکسیداسیون LDL. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1395; 24 (9) :724-735

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3721-fa.html


چکیده:   (1678 مشاهده)

مقدمه: اکسیداسیون LDL با ایجاد پلاک‌های چربی در دیواره اندوتلیال، یک رویداد مهم در آتروژنز محسوب می‌شود. سماق گیاهی غنی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی و پلی‌فنولی بوده و فلاونوئیدها نیز از جمله این ترکیبات آنتی اکسیدانی به شمار می‌روند که با مهار اکسیداسیون LDL قادر است بیماری آترواسکلروز را مهار یا کند کنند. لذا، این تحقیق به منظور تعیین اثر اجزاء فلاونوئیدی حاصل از کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون عصاره سماق بر اکسیداسیون LDL ناشی از سولفات مس انجام گرفت.

روش بررسی: در این پژوهش آزمایشگاهی LDL با استفاده از دستگاه اولتراسانتریفیوژ و به روش شیب غلظتی متوسط جداسازی شد. محتوی فلاونوئیدی عصاره سماق توسط تکنیک ژل فیلتراسیون و با رزین سفادکس LH-20 جدا گردید. سپس کینتیک مربوط به اکسیداسیون LDL در حضور اجزاء فلاونوئیدی عصاره سماق بررسی شد. مالون دی آلدهید ناشی از مسیر اکسیداسیون، در حضور و عدم حضور عصاره به روش TBARS (تیوباربیتوریک اسید) اندازه‌گیری شد.

نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که محتوی فلاونوئیدی عصاره سماق سبب افزایش معنی‌دار (001/0P<) زمان تأخیری
(Lag time) در منحنی کینتیک اکسیداسیون LDL می‌شود. همچنین میزان مالون دی‌آلدهید حاصل شده از اکسیداسیون LDL، در حضور عصاره به طور معنی‌داری کاهش یافت.

نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان می‌دهد که محتوی فلاونوئیدی عصاره سماق تأثیر مثبتی بر کاهش میزان اکسیداسیون LDL دارد و می‌تواند کاندید مناسبی جهت مطالعات بعدی و همچنین عامل مؤثری برای رفع عواقب ناشی از خطرات اکسیداسیون LDL، از جمله آترواسکلروز باشد.

متن کامل [PDF 947 kb]   (529 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۷/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۰/۲۵

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb