دوره 23، شماره 10 - ( دی 1394 )                   جلد 23 شماره 10 صفحات 1017-1001 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimzade Torabi L, Doudi M, Noori A. Antibacterial Effects of Gold Nanoparticles on Multi-sdrug Resistant Klebsiella Pneumoniae and Escherichia Coli and Its Effect on the Liver of Balb/C mice. JSSU 2016; 23 (10) :1001-1017
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3437-fa.html
رحیم زاده ترابی لادن، دودی منیر، نوری علی. بررسی تأثیر آنتی باکتریایی نانوذرات طلا بر روی اشرشیاکلای و کلبسیلا پنومونیه مقاوم به چندین آنتی بیوتیک و تأثیر آن بر روی کبد موش‌های Balb/C. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1394; 23 (10) :1001-1017

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-3437-fa.html


چکیده:   (7388 مشاهده)

مقدمه: نانو ذرات طلا همانند نانوذرات دیگر دارای خواص کاتالیستی، مغناطیسی، نوری و بیولوژیکی(ضد‌میکروبی) می‌باشد، از طرف دیگر مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها یکی از بزرگترین مشکلات مطرح در سلامت عمومی جهان است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر آنتی‌باکتریایی نانوذرات طلا بر روی اشرشیاکلای و کلبسیلا پنومونیه مقاوم به چندین آنتی بیوتیک و تأثیر آن بر روی کبد موش‌های Balb/C، انجام شد.

روش بررسی: در این پژوهش از باکتری‌های کلبسیلا پنومونیه و اشریشیا‌کلای مقاوم به دارو که از نمونه‌های بالینی از چندین بیمارستان در اصفهان جداسازی شده بود استفاده و سپس اثر سمیت این نانو ذرات بر روی موش‌های نژاد Balb/C بررسی شد. از نانوذرات طلا به صورت کلوئیدی در سایز10 نانومتر به شکل کروی و با غلظت ppm 200 و با دو روش چاهک و دیسک‌گذاری استفاده شد و خواص آنتی‌باکتریایی این نانوذره طی زمان‌های یک تا سه روز تحت دمای c˚37 مورد ارزیابی قرار گرفت و قطر هاله عدم رشد هر روز بررسی شد. بخش دیگر این تحقیق  نیز بر روی بافت و آنزیم‌های کبدی موش‌های آزمایشگاهی انجام گرفت.

نتایج: بیشترین میانگین قطر هاله عدم رشد در اشریشیا- کلای مقاوم به آنتی‌بیوتیک مشاهده شد. بیشترین میزان MIC و MBC مربوط به باکتری کلبسیلا پنومونیه مقاوم به آنتی‌بیوتیک بود. نانو‌ذرات طلا بر روی وزن، میزان آنزیم‌های کبدی و بافت کبدی موش‌های نژاد Balb/C پس از یک ماه تغییرات و اختلالات محسوسی نشان نداد.

نتیجه‌گیری: در پژوهش حاضر اثر مهاری نانوذرات طلا بر روی میکروارگانیسم‌های مورد آزمایش در رقت‌های مورد نظرمشاهده شد. اگر چه نتایج آزمایشگاهی به دست آمده امیدوارکننده هستند، اما تحقیقات بیشتر جهت استاندارد کردن روش‌های درمانی لازم است.

متن کامل [PDF 687 kb]   (3344 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1394/7/19 | پذیرش: 1394/10/26 | انتشار: 1394/12/3

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb