دوره 24، شماره 1 - ( فروردین 1395 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 82-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (5156 مشاهده)

مقدمه: کارباپنم‌ها یکی از آخرین داروهای درمانی برای عفونت‌های تهدید‌کننده سودوموناس آئروجینوزا هستند. مقاومت به این آنتی‌بیوتیک‌ها گاهی ناشی از کارباپنمازهای دسته B مثل متالوبتالاکتاماز رده VIM است که در جوامع رو به افزایش است. هدف اجرای پژوهش حاضر شناسایی ایزوله‌های بالینی سودوموناس آئروجینوزای حامل ژن blaVIM-1 در مشهد بود.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی، 70 ایزوله سودوموناس آئروجینوزا از نمونه‌های بیماران بستری در بیمارستان‌های مشهد جمع‌آوری شدند. باکتری‌ها با روش‌های بیوشیمیایی معمول شناسایی شدند. آزمایش حساسیت آنتی‌بیوتیکی مطابق با روش کربای بایر انجام شد و ایزوله‌های مولد متالوبتالاکتاماز با روش دیسک ترکیبی ایمی پنم و EDTA شناسایی شدند. سپس واکنش زنجیره پلیمراز با استفاده از پرایمرهای اختصاصی برای ردیابی ژن blaVIM-1 انجام شد.

نتایج: 25 باکتری(7/35%) از 70 باکتری جدا شده دارای متالوبتالاکتاماز بودند که در ژنوم 8 باکتری ژن blaVIM-1 ردیابی شد. 6/65% باکتری‌های مقاوم به ایمی‌پنم، متالوبتالاکتاماز تولید می‌کردند. درصد بیشتری از ایزوله‌های مولد متالوبتالاکتاماز نسبت به ایمی‌پنم، مروپنم، کاربنی‌سیلین و سفوتاکسیم مقاوم بودند(05/0 > p).

نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق نشان داد که مقاومت‌های آنتی‌بیوتیکی در میان ایزوله‌های بالینی سودوموناس آئروجینوزا در ناحیه مورد بررسی بالا بود و متالوبتالاکتاماز تیپ VIM در برخی از آنها ردیابی شد. شناسایی باکتری‌های دارای متالوبتالاکتاماز در پیشگیری و درمان عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک اهمیت بسزایی دارد.

متن کامل [PDF 558 kb]   (1666 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1394/5/20 | پذیرش: 1394/9/28 | انتشار: 1395/4/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.