دوره 22، شماره 5 - ( آذر و دی 1393 )                   جلد 22 شماره 5 صفحات 1553-1543 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (7625 مشاهده)
مقدمه: بیماری دیابت شایع‌ترین و مهمترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیکی می‌باشد که روز به روز بر شیوع آن در جوامع مختلف افزوده می‌شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر سرکه سیب بر پروفایل لیپیدی و شاخص‌های تن‌سنجی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس‌لیپیدمی اجرا شد. روش بررسی: در این کارآزمایی بالینی، 62 بیمار دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس‌لیپیدمی شرکت نمودند که به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: 1) گروه دریافت‌کننده سرکه سیب (32 نفر) که روزانه 4 قاشق غذاخوری سرکه سیب (20 سی‌سی) مصرف می‌کردند و 2) گروه کنترل(30 نفر) که هیچ مداخله‌ای دریافت نمی کردند. در ابتدا و پایان هفته هشتم، دریافت غذایی، شاخص‌های تن‌سنجی و نیز پروفایل لیپیدی سرم در دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: میانگین کلسترول در دو گروه پس از مداخله با یکدیگر متفاوت نبود. میانگین کلسترول در گروه آزمون قبل و پس از مداخله به ترتیب 08/41±06/180 و 14/32±9/177 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر و در گروه کنترل قبل و پس از مداخله به ترتیب 99/30±83/173 و 6/44±43/183 میلی‌گرم بر دسی‌لیتر بود(12/0p=). میانگین تغییرات تری‌گلیسیرید و LDL نیز پس از مداخله بین گروه‌ها تفاوتی نداشت(05/0p<). همچنین در میانگین وزن، شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر پس از مداخله نیز بین دو گروه تفاوتی مشاهده نگردید(05/0p<). نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از عدم تأثیر سرکه سیب بر روی شاخص‌های تن‌سنجی و پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس‌لیپیدمی می‌باشد.
متن کامل [PDF 426 kb]   (2260 دریافت)    
نوع مطالعه: کارآزمایی بالینی | موضوع مقاله: تغذیه
دریافت: 1393/3/30 | پذیرش: 1393/8/18 | انتشار: 1393/9/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.