دوره 21، شماره 5 - ( آذر و دی 1392 )                   جلد 21 شماره 5 صفحات 641-650 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmailidehaj M, khaje bahabadi Z, Rezvani M. Investigating the Effect of Oral Consumption of Tear Assafoetida on Hepatic, Renal, Cardiac, and Blood Biochemical Parameters of Rats. JSSU. 2013; 21 (5) :641-650
URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2455-fa.html
اسمعیلی دهج منصور، خواجه بهابادی زهرا، رضوانی محمد ابراهیم. بررسی اثر مصرف خوراکی آنغوزه اشکی بر پارامترهای بیوشیمیایی کبدی، کلیوی، قلبی و خونی رت. مجله علمي پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهید صدوقی يزد. 1392; 21 (5) :641-650

URL: http://jssu.ssu.ac.ir/article-1-2455-fa.html


چکیده:   (6800 مشاهده)
مقدمه: امروزه ثابت شده است که داروهای گیاهی همانند داروهای سنتتیک دارای عوارض جانبی هستند. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مصرف آنغوزه در مقادیری که اکثر مطالعات قبلی استفاده کرده‌اند، بر پارامترهای بیوشمیایی طبعیی کبدی، کلیوی، قلبی و خونی رت بود. روش بررسی: 40 سر رت نر نژاد ویستار با میانگین وزنی 300 گرم به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه 1 به عنوان گروه کنترل و سایر گروه‌های مورد مطالعه به عنوان گروه‌های پیش درمان به مدت یک ماه به ترتیب با mg/kg 5/12، 25، 50 و 100 آنغوزه پیش درمان شدند. سپس نمونه خون رت‌ها جهت اندازه‌گیری پارامترهای کبدی (ALP, ALT, AST)، کلیوی (Urea, Cr)، قلبی (CPK) و خونی (Pt, Ptt) جمع‌آوری شد. با وارد کردن کانول فشار به داخل شریان کاروتید و چسباندن الکترودهایی به دست راست و پای چپ به ترتیب فشارهای خونی ثبت و لید دو نوار قلبی مانیتور گردید. برای تجزیه و تحلیل داده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه و نرم‌افزار Graphpad Prism نسخه 5 استفاده شد. نتایج: سطح پلاسمایی AST، CPK و Ptt به طور معنی‌داری در گروه‌های پیش درمان با آنغوزه کاهش یافت (05/0(p<. با افزایش دوز مصرفی آنغوزه غلظت پلاسمایی اوره به طور معنی‌دار کاهش (05/0(p< و غلظت پلاسمایی کراتینین و فشارهای خونی شامل سیستول، دیاستول و متوسط شریانی به طور غیرمعنی‌داری افزایش یافت. نتیجه‌گیری: یافته‌های این مطالعه پیشنهاد می‌کنند که احتمالاً مصرف مقادیر کم (mg/kg 25) آنغوزه فاقد عوارض جانبی و حتی مفید برای سلامت و مصرف مقادیر زیاد (mg/kg 100) آن باعث بروز عوارض جانبی می‌گردد. از اینرو نیاز به تحقیقات گسترده‌تری در این زمینه است.
واژه‌های کلیدی: آنغوزه، کبد، کلیه، قلب، انعقاد خون
متن کامل [PDF 333 kb]   (1586 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: ۱۳۹۲/۳/۳۱ | پذیرش: ۱۳۹۲/۹/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۲/۹/۱۶

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به ماهنامه علمی پ‍ژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | SSU_Journals

Designed & Developed by : Yektaweb