دوره 21، شماره 3 - ( ویژه نامه دندانپزشکی 1392 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 415-406 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (10075 مشاهده)
مقدمه: بیماران دریافت کننده درمان ارتودنسی دچار تغییراتی در محیط دهان از قبیل افزایش سطوح میکروارگانیسم‌ها در حفره دهان و بیوفیلم‌های دندانی می‌شوند. با توجه به نقش استرپتوکوک موتانس در ایجاد و شروع پوسیدگی، هدف از این مطالعه ارزیابی و مقایسه میزان کلونیزاسیون استرپتوکوک موتانس در قسمت‌های مختلف پلاک‌های متحرک ارتودنسی است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی ـ تحلیلی قبل از استفاده از پلاک متحرک نمونه در 3 ناحیه (بایت پلاک در مجاورت دندان 6، فنر و سطح داخلی پلاک متحرک در مجاورت دندان 6) گرفته شده و یک ماه پس از تحویل پلاک ارتودنسی نیز نمونه‌گیری مجدد انجام و در محیط کشت مایتیس سالیواریس آگار حاوی 001/0% کلریت پتاسیم کشت داده شده و سپس میزان کلونیزاسیون استرپتوکوک موتانس در این نواحی تعیین شد. سپس داده‌ها با استفاده از آزمون‌های Paired sample و ویلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که شاخص پلاک به طور قابل ملاحظه‌ای بعد از استفاده از پلاک متحرک افزایش یافت (05/0p<). تفاوت قابل ملاحظه‌ای در میزان کلونیزاسیون استرپتوکوک موتانس در بین فنر و بایت پلاک وجود داشت(05/0p<) اما در مقایسه میزان کلونیزاسیون استرپتوکوک موتانس در ناحیه فنر و بدنه پلاک، در مجاورت دندان 6 به لحاظ آماری تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد (05/0(p>. نتیجه‌گیری: این مطالعه لزوم کنترل دقیق بهداشت دهان بیماران تحت درمان با پلاک‌های ارتودنسی متحرک جهت پیشگیری از پوسیدگی‌های دندانی را نشان داده و بر آموزش بهداشت دهان توسط ارتودنتیست تأکید دارد.
متن کامل [PDF 210 kb]   (3758 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشکی
دریافت: 1392/2/26 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.