دوره 19، شماره 4 - ( دو ماهنامه مهر و آبان 1390 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 462-454 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (11880 مشاهده)
مقدمه: خواب یک رفتار سازمان یافته است که به عنوان یک ضرورت حیاتی و بر پایه ریتم بیولوژیک هر روز تکرار می‌شود، اختلالات خواب از جمله مشکلات شایع در بارداری می‌باشدکه به نظر می‌رسد با پیامدهای روحی و روانی در زن باردار همراه باشد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط اختلال خواب با افسردگی در دوران بارداری در زنان نخست‌زا انجام شد. روش بررسی: این مطالعه به شیوه مقطعی- تحلیلی بر روی 70زن نخست‌زا با 40-36 هفته سن بارداری، تک قلو و بدون بیماری شناخته شده با روش نمونه‌گیری چند مرحله‌ای در مراکز بهداشتی – درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز صورت گرفت. این زنان پس از تکمیل پرسشنامه‌های دموگرافیک، حمایت اجتماعی وین فیلد-تایگمن، رضایت از ازدواج این ریچ، حوادث ناگوار پیگل و (ISI: Insomnia Severity Index) به دو گروه زنان دارای اختلال خواب و بدون اختلال خواب تقسیم شدند و سپس با تکمیل پرسشنامه Beck، از نظر افسردگی در بارداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. با استفاده از نرم‌‌افزار SPSS از آزمون‌های t-test برای متغیرهای کمی، آزمون کای دو و فیشر برای متغیرهای کیفی و من ویتنی و برای متغیرهای رتبه‌ای داده‌ها تجزیه و تحلیل شد. نتایج: یافته‌ها نشان داد افسردگی در زنان دارای بی‌خوابی تقریباً دو برابر بیشتر دیده می‌شود و شدت اختلال خواب با افسردگی حین بارداری ارتباط دارد(01/0p=)، همچنین ارتباط معنی‌داری از نظر معیار مشکل در شروع به خواب رفتن(03/0p=)، مشکل در ادامه خواب 008/0 p=و مشکل بیش از حد زود بیدار شدن از خواب 03/0 p=، مختل شدن فعالیت‌های روزانه(001/0p=) با افسردگی حین بارداری به دست آمد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، آموزش بهداشت خواب و مشاوره مناسب در دوران بارداری به منظور پیشگیری از عوارض روحی با هدف رسیدن به بارداری ایمن توصیه می‌گردد.
متن کامل [PDF 281 kb]   (4873 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/7/12 | انتشار: 1390/7/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.