دوره 19، شماره 1 - ( فروردین و اردیبهشت 1390 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 35-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (8294 مشاهده)
مقدمه: شیوع آسم و سایر بیماریهای آلرژیک طی سه دهه گذشته رو به افزایش است. فاکتورهای ژنتیکی، توجیه کننده افزایش آلرژی در این مدت نبوده و مطالعات متعددی احتمال وجود رابطه بین فاکتورهای محیطی از جمله رژیم های غذایی و افزایش شیوع این بیماریها را مطرح کرده اند. این تحقیق با هدف تعیین رابطه مصرف انواع مواد غذایی و میزان مصرف هر یک با شیوع علایم این بیماریها در سال 1382 در شهر یزد اجرا گردیده است. روش بررسی: این تحقیق توصیفی– تحلیلی است که به روش توصیفی مقطعی بر روی 2768 نفر از کودکان7-6 ساله سال اول مدارس ابتدایی و 3201 نفر نوجوانان14-13 ساله مدارس راهنمایی شهر یزد انجام شده است. داده‌ها بوسیله پرسشنامه استاندارد ایساک جمع آوری گردید و پرسشنامه‌ها توسط نرم افزار Epi6 به کامپیوتر وارد و توسط SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: در گروه سنی 7-6 ساله شیوع علایم خس خس سینه، رینیت آلرژیک و اگزما به ترتیب 9/10%، 5/15% و 3/7% و در گروه سنی 14-13 ساله به ترتیب 3/20%، 7/42% و 8/14% می‌باشد. در کودکان 7-6 ساله بین مصرف بالای کره حیوانی، شکلات، شیرینی، پفک و چیپس با افزایش فراوانی رینیت آلرژیک ارتباط معنی‌داری وجودارد. در نوجوانان14- 13ساله نیز بین فراوانی علایم خس خس سینه و مصرف زیاد غذاهایی مانند شکلات، پفک، چیپس و تخم مرغ ارتباط معنی‌داری مشاهده می شود. نتیجه‌گیری: مصرف بعضی از غذاها از جمله غذاهای حاضری مثل پفک و چیپس در کودکان و نوجوانان همراه با افزایش علایم بیماری‌های آسم، رینیت الرژیک و اگزما می‌باشد.
متن کامل [PDF 229 kb]   (2280 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۱/۲۳